In een maatschappij waarin de overheid zich steeds meer terugtrekt en particulier initiatief aanmoedigt, worden de activiteiten van Lions belangrijker. Dat de leden van serviceclubs hierbij vanuit hun professionele achtergrond vaak bovengemiddeld actief zijn, is eerder coöperatief dan elitair.
Lionsclubs in Nederland organiseren op twee vaste avonden per maand een bijeenkomst. Daarnaast wordt van de leden de nodige inzet verwacht bij clubacties. Verder vragen bestuurs- en commissiewerk tijd. Ook wordt steeds meer aandacht gegeven aan immateriële dienstverlening.
Nee, maar steun en inzet van partners is natuurlijk altijd welkom.
De leden van een Lionsclub betalen contributie, de hoogte daarvan verschilt per club. Verder zijn er extra kosten voor de maaltijden op clubavonden en voor bijzondere bijeenkomsten.
Lions zoeken in het eigen werkgebied naar maatschappelijke organisaties die hun hulp nodig hebben. Daarom zoekt een club nieuwe leden in haar eigen werkgebied.
Het lidmaatschap van een Lionsclub is wel vrijwillig maar niet vrijblijvend. Aanwezigheid op clubbijeenkomsten is essentieel om de vriendschapbanden te onderhouden en deelname aan de activiteiten te bevorderen.
Nee, de meeste Lions blijven ook na hun loopbaan gewoon lid.
Dat beslist elke club voor zich. Het aantal leden per club schommelt tussen de 20 en 40.
De wensen voor wat betreft de minimale én de maximale leeftijd van nieuwe leden verschillen per club. Dat hangt samen met een evenwichtige leeftijdsopbouw, mede met het oog op de toekomst van de club.
Nee, Lionsclubs zoeken nieuwe leden vooral onder jongere kandidaten.
Nee.
Lions krijgen bijna vanzelf interessante contacten met zeer uiteenlopende mensen en zaken. Men ervaart hierdoor nog eens extra, dat er meer is in de wereld dan de eigen vertrouwde kring. Juist de mogelijkheid dat Lions hierbij hun kwaliteiten op alternatieve manieren kunnen inzetten geeft vaak een heel aparte voldoening. Lions maken op deze wijze dan ook dikwijls nieuwe vrienden.